4 Haziran 2023 Pazar

NE TARAFTAN SAYARSAN SAY TOPLAM SEKİZ TAŞ EDİYOR NASIL?

     

     NE TARAFTAN SAYARSAN SAY TOPLAM SEKİZ TAŞ EDİYOR NASIL?  



HANGİ YÖNDEN SAYARSAN SAY TOPLAMDA SEKİZ TAŞ OLUYOR ?

NOT. Bir tahtaya veya kartona veya toprağa bu şekilde bir tablo çiz. Tabloda her kareyi havuz olarak adlandıralım. Havuzların içerisine tabloda görülen sayılarda taş bırakalım. Ve Bu hali ile tabloda görülen taşları A havuzundan harflerin gidiş yönüne doğru sonrada yine A havuzundan başlayarak tersi yönde saydığımızda her sıradaki taşların toplamlarının sekiz taş olduğunu görürüz. Şimdi ortadaki havuzdaki toplam 6 taşı da aşağıda verdiğim yönergelere göre yerleştirdiğimiz de yine de havuzlardaki taşları topladığımızda sayıların toplamlarının değişmediğini göreceğiz. Bu matematik gizemini çözmeye çalışalım …

1-    Ortadaki havuzdan bir taş al  B karesine ekle. A karesinden de bir taş al K karesine  bırak ve tüm taşları aynı şekilde say. Toplam taş sayısının sekiz olduğunu gör.

2-   Ortadaki hav koyuzdan bir taş daha al I karesine, İ karesindeki bir taşıda J karesine bırak. Taşları yine say toplamdaki sayının yine sekiz olduğunu gör.

3-  Ortadaki havuzdan bir taş daha al F karesişne, G karesinden de bir taş al G karesine koy. Taşları yine say toplamdaki sayının yine sekiz olduğunu gör.

4-  Ortadaki havuzdan bir taş daha al J karesine, A karesinden de bir taş al B karesine koy. Taşları yine say toplamdaki sayının yine sekiz olduğunu gör.

5-  Ortadaki havuzdan bir taş daha al C karesine, D  karesinden de bir taş al E karesine koy. Taşları yine say toplamdaki sayının yine sekiz olduğunu gör.

6-  Ortadaki havuzdan son taşı da al F karesine,  G karesinden de bir taş al H karesine koy. Taşları yine say toplamdaki sayının yine sekiz olduğunu gör.

         ŞİMDİ AKIL YÜRÜTME ZAMANI…




0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Premium Wordpress Themes